Snel Motorsport

Het nieuwe adres voor Porsche-coureurs! Patrick Snel loopt al flink wat jaren mee in de Supercar Challenge powered by Dunlop. De monteur / teammanager prepareert al vele jaren Porsches voor zijn vader René Snel en daarnaast is Patrick ook voor andere teams in de weer. Komend seizoen wil Snel zijn diensten binnen de Supercar Challenge verder uit gaan breiden.

Patrick Snel staat namelijk met zijn bedrijf Snel Motorsport open voor Porsche-coureurs die op zoek zijn naar een team om hun auto bij onder te brengen.

uitlijnen porsche gt3rsr

Patrick Snel en raceauto’s gaan al jaren hand in hand. Zo liep Snel tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde stage bij Manthey Racing, een gerenommeerd Porsche team uit Duitsland. “Via Manthey Racing heb ik onder andere ervaring opgedaan bij de Porsche Supercup en de 24h van de Nurburgring”, aldus Snel. Dat Manthey niet het minste team is blijkt wel uit de vele overwinningen die het team de afgelopen jaren behaalde. Bovendien is het team recent gepromoveerd tot officieel Porsche fabrieksteam en gaat het Porsche vertegenwoordigen in het FIA WEC. Daarnaast was Snel in het verleden ook actief bij het team van Jan Lammers in de 24H van Le Mans.

Na zijn studie was Patrick Snel verschillende jaren werkzaam als Vehicle Dynamics Engineer bij PDE Automotive, waar hij onder andere werkte aan de onderstellen van Volvo’s en Mitsubishi’s. Daarnaast was Snel ook als Freelance Engineer in de autosport actief. Een paar jaar geleden is Snel in het Noord Hollandse Zwaag het bedrijf Snel Motorsport begonnen, waar Snel Porsches onderhoudt en daarnaast ook dealer is van onder andere Braid, Speedart en HRE. Ook voor het uitlijnen van je auto ben je bij Snel Motorsport aan het juiste adres.

Patrick Snel is binnen de Supercar Challenge voornamelijk bekend door de deelname van vader René aan de Supercar Challenge. Voor zijn vader onderhoudt Patrick al vele jaren een Porsche 996 GT3 RSR en bouwde het in 2007 in eigen beheer een schitterende Porsche 996 GT2 Biturbo op. Deze auto geniet veel aanzien binnen de Supercar Challenge, niet alleen vanwege zijn imposante uiterlijk maar ook vanwege de snelheid van die deze bolide elke keer weer toont. De kans is groot dat we de bijzondere Porsche Biturbo komend seizoen weer in de Supercar Challenge terug gaan zien. “Maar we zijn eigenlijk wel op zoek naar een tweede coureur voor de auto, zodat de races opgesplitst kunnen worden”, aldus Patrick Snel. “De uursraces in de Supercar Challenge zijn namelijk conditioneel erg zwaar en bovendien wordt het niveau binnen de klasse elk jaar hoger.”

Wat niet iedereen weet is dat Patrick Snel in de autosport nog veel meer doet. Zo prepareerde Snel in 2011 in samenwerking met PS Autosport meerdere BMW diesels voor de Diesel Cup in Zandvoort. In de Supercar Challenge was Snel afgelopen seizoen onder andere actief met de Divitec SF11 van Carlo Kuijer. “In de Diesel Cup ging het erg goed, want daar eindigde één van onze auto’s op de tweede plaats in de eindrangschikking”, vertelt de prestatiegerichte Snel. “Ook met Carlo ging het dit jaar goed. Race na race gingen we steeds sneller, totdat de motor het buiten onze schuld om begaf.”

Voor komend seizoen heeft Patrick Snel de ambitie om met Snel Motorsport de activiteiten in de Supercar Challenge verder uit te breiden. Snel is hiervoor op zoek naar coureurs die hun auto door hem willen laten servicen. “Coureurs die bijvoorbeeld een Porsche GT3 Cup hebben kunnen bij mij hun auto onderbrengen. Ik zorg dan voor het onderhoud van de auto, het vervoer naar het circuit, noem maar op”, legt Snel uit. “Ook op het circuit zelf is van alles mogelijk, van een bescheiden tent tot catering met alles erop en eraan. ”

Porsche-coureurs die voor komend seizoen nog op zoek zijn naar een team om hun auto onder te brengen kunnen dus vanaf heden ook terecht bij Snel Motorsport. Is uw interesse gewekt? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Patrick Snel via tel. +31(0)229-750434, mob. +31(0)6-21514634 of via info@snel-motorsport.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.snel-automotive.nl.