ADPCR te gast in Hockenheim

Dit weekend was de All Dutch Porsche ClubRacing te gast in Duitsland bij Hockenheimring!

Team Snel Motorsport had na een lange rit de #KDaffie (de naam van onze DAF Truck) uitgeladen en alles is weer opgebouwd, alles stond klaar voor de volgende dag.

Vrijdag hadden onze rijders Gideon Wijnschenk (ALS Nederland & Racing against Cancer) en Edwin van Wijngaarden eerste een vrije training & kwalificatie in de PCR/PCHC! De trainingen gingen redelijk. Gideon Wijnschenk (ALS Nederland & Racing against Cancer) had vrijdag wel de éérste tijd gehaald in onze PCR klasse!

Toch bleken de ervaren Duitsers (die vaker op Hockenheim gereden hebben) aanmerkelijk sneller.  We waren klaar om de race zaterdag te beginnen en hopend op een goed resultaat!

Zaterdag reden onze rijders Gideon Wijnschenk (ALS Nederland & Racing against Cancer) en Edwin van Wijn

gaarden in het begin goede rondetijden, vergelijkbaar met de meer ervaren Duitsers! Zij haalde veel in en kwamen in hun ritme.

Gideon Wijnschenk is 2e in de PCR klasse geworden en 6e in PCHC. Maar lekker gereden. Edwin van Wijngaarden reed super goed, maar viel uit na een spin en daarna weigerde de auto!

35 auto’s met veel pk’s. Dus dat was een wedstrijd waar het om elke cm ging. Gideon start als 26ste en eindigde als 20ste. De verschillen waren niet erg groot. Sommige auto’s hadden soms 50 tot 300 PK meer dan ons team.

Met Edwin liep het anders af. Hij zou voor Gideon geëindigd zijn, maar door een actie was zijn auto in een spin geraakt. Daardoor kreeg hij problemen met de versnelling. Ook Ed Heusden was niet gelukkig hij was ook uitgevallen en ook de trots van het team met de (zoals wij het graag zeggen) “PK knaller” Jan van Es had technische problemen.

Race 2:

Gideon en Edwin hadden een goede start maar door een incident kwam de “Safety Car” erin en werd het weer één geheel en konden ze het nogmaals proberen.  Het was een prima constante race met een mooie klassering in het verschiet maar toen kwamen de problemen en begon Gideon te glijden doordat alle koelvloeistof wegliep op de achterbanden. Gelukkig kon Gideon alles keurig in bedwang houden tot er alarm lichtjes gingen branden! Zo landen Gideon in de grasbak.

Aanstaande woensdag zou Gideon rijden met de auto in TT Circuit Assen

AGAINST CANCER ….

Dus werd er met man en macht gewerkt voor het herstel van a.s. woensdag, maar het ziet er voor het team somber uit. Ed deed niet aan rac

e 2 mee ook nadat Jan alles weer had gemaakt voor race 2 kwam daar weer zoals Gideon al zei in zijn post “de pechvogel weer de hoek omkijken”.

Het team had een slechte score mede door technische problemen.

Team Snel Motorsport & Snel Automotive dankt iedereen voor zijn inzet, werk en medeleven!!